Benvinguts i benvingudes a la plataforma de comunicació entre els i les mestres i professors de la zona del Garraf.



diumenge, 15 de maig del 2011

COMUNICAT ZONA GARRAF - RETALLADES

Els centres públics del Garraf estem rebent aquests dies els pressupostos de funcionament per aquest nou any amb un 20 o  25 % de reducció en les despeses de funcionament. Aquesta és una retallada que ens ve del Departament d’Ensenyament. En cursos anteriors ja s’havien minvat els pressupostos en diferents graus, des de la congelació sense aplicar l’IPC o bé retallant directament quantitats més petites que les actuals. Per tant, els centres ja estan treballant amb menys recursos materials des de fa temps.
A la zona del Garraf creiem que és un greu error que, amb l’excusa de la crisi, s’intenti retallar encara més els pressupostos d’ensenyament pel que fa a diner en efectiu que arriba als centres i pel que fa als recursos humans.
En diversos centres de la comarca ja no s’estan cobrint les baixes del personal administratiu i de serveis, com tampoc algunes baixes docents i personal laboral. Volem que aquest curs i els propers cursos hi hagi tot el professorat necessari i el personal laboral per atendre l’alumnat.
Cada inici de curs hem posat de manifest tot allò que perdíem per les diferents retallades (aules d’acollida, programes d’innovació, formació permanent dels docents,....), fent arribar a les famílies i a la comunitat educativa en general els greuges a l’educació pública.
Estem veient en les diferents declaracions a la premsa de la consellera Irene Rigau com poc a poc es van paralitzant temes com el projecte 1 x 1, les edificacions.... A la nostra comarca hi ha centres que ja han rebut la notificació de supressió de part o de la totalitat de l’Aula d’Acollida (de les poques que encara quedaven després de 2 cursos de suprimir-les gairebé totes) i encara tenim centres en barracots o que estan a l’espera d’una ampliació de l’edifici.
També volem deixar palès que aquestes retallades no s’estan aplicant amb cap criteri, donat que al sector públic de l’ensenyament estem cada vegada més en precari i en canvi a l’escola privada concertada se li continuen atorgant nous concerts, fins i tot a les que segreguen per sexe.
Per altra banda trobem inadmissible que es donin instruccions per tal que les direccions no puguin expressar públicament les seves opinions o propostes
La zona del Garraf vol manifestar el seu desacord amb aquesta política educativa, demanem una rectificació pel que fa a les prioritats que s’ha marcat el Departament en la retallada de despeses i que els recursos públics reverteixin directament en els centres públics.

Zona Garraf - 6 d’abril 2011



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada