Benvinguts i benvingudes a la plataforma de comunicació entre els i les mestres i professors de la zona del Garraf.PREMSA GARRAF


13-5-11
Ensenyament atura l'ampliació de l'institut Alexandre Galí de Les Roquetes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a mostrat la seva indignació per l’aturada de l’ampliació de l’IES Alexandre Galí de les Roquetes per part de la Generalitat de Catalunya. El Departament d’Ensenyament ha comunicat al consistori municipal que no s’instal·laran els mòduls prefabricats que havien d’entrar en funcionament durant el curs 2011-2012. Aquesta ampliació havia de ser l’embrió d’un nou centre que s’ha de construir per tal d’atendre totes les sol·licituds d’escolarització secundaria obligatòria de les Roquetes. 

L’alcalde, Josep Antoni Blanco, s’ha declarat indignat per aquesta decisió perquè, tal com ha explicat, l’IES Alexandre Galí fa temps que està per sobre de les seves possibilitats. “No ens serveix que ens diguin que com que estem fent el nou institut aquí a Ribes, l’institut Montgrós, els joves de 12 a 16 anys de les Roquetes vinguin a estudiar secundària a Ribes. Aquesta és una solució que nosaltres no acceptarem de cap de les maneres” declarava Blanco. 

Des de la posada en marxa de l’institut Alexander Galí a mitjans dels anys 90, la població de les Roquetes pràcticament s’ha duplicat, per aquest motiu Josep Antoni Blanco destacava que difícilment podrà donar resposta a la matriculació i escolarització dels joves de les Roquetes amb un mínim de qualitat. 

L’alcalde ha ressaltat que, una vegada més, davant les dificultats econòmiques retallen el que és més sensible a la societat: educació i sanitat. “Ens manifestem contraris i destaquem el nostre rebuig a aquestes decisions de retallar en sanitat, amb l’aturada de la construcció del Centre Bàsic de Salut de les Roquetes i ara amb la cancel·lació de l’ampliació de l’institut Alexander Galí”. 

L’ajuntament ha fet arribar verbalment el seu rebuig a la Conselleria d’Ensenyament i també està preparant una comunicació per escrit.
El Consell Comarcal deu més de 4.000 euros
a l'escola Cossetània
Queixes dels pares de l'escola Cossetània perquè el Consell Comarcal no paga els ajuts als menjador
i ja no poden assumir més despeses
VD | 11/05/2011
L'associació de pares i mares de l'escola Cossetània de Vilanova i la Geltrú denuncia que els consell comarcal del Garraf no ha fet l'ingrés de les ajudes econòmiques de les famílies que reben beques per al menjador social i que l'entitat ja no pot assumir més despeses.
Segons informen els pares, el problema ha provocat que l'associació de pares i mares hagi hagut de prendre decisions 'desagradables' en una assemblea extraordinària en la qual s'han alertat que la situació econòmica de l'entitat no els hi permet que seguir avançant als diners que no paga l'ens comarcal i que es posa en perill d'aquesta manera els sous dels monitors del menjador.
Així, la setmana passada van decidir 'fer públic el desacord amb el Consell Comarcal pel retard en l’abonament de les beques concedides a les famílies. Aquest retard està posant en perill els sous de les treballadores del menjador-cuina així com el pagament als proveïdors. Fem constar que en data 30 d’abril el deute del Consell Comarcal és de 4.197,40€". De fet, l'associació de pares i mares del centre escolar ha decidit majoritàriament "no assumir, a partir d’ara, la part becada de les famílies, que per tant hauran d’assumir la totalitat del rebut del menjador. Un cop el Consell Comarcal hagi ingressat a l’Apma la totalitat de l’import de les beques, a les famílies se’ls abonarà o compensarà la quantitat corresponent".
En aquest sentit, l'entitat ha anunciat que "aquesta mesura tindrà continuïtat durant el curs vinent, mentre no canviï la morositat del Consell Comarcal".15/04/2011

S’ajorna la construcció de l’escola Agnès de Sitges


La Generalitat de Catalunya prorroga l'inici de construcció de l'escola Agnès de Sitges, que hauria de començar a finals de 2011 perquè el centre entrés en funcionament el curs 2012- 2013. La mesura afecta tots els processos similars del territori català pendents ara de l'aprovació dels nou pressupost del govern de Catalunya, que un cop aprovat servirà per establir els nous terminis.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sitges, Javier Fernández, explica que després de la reunió mantinguda amb Montse Llobet, nova directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques, “la mesura no ens ha agafat per sorpresa però, malgrat que les obres puguin començar amb retard, hem demanat un compromís perquè es mantinguin els terminis previstos per a l'inici del curs escolar”. Fernández assegura que “l'escola és farà però el que no sabem és quan” i lamenta que el procés hagi quedat aturat “després del llarg camí que ja havíem recorregut”.
A finals del mes de gener la Generalitat de Catalunya va presentar davant l'Ajuntament, les AMPES i l'empresa adjudicatària de l'obra, el projecte bàsic que regula la construcció de l'Agnès de Sitges,. El projecte defineix la planta de l'edifici en forma de L i ubica l'aulari en la recta més llarga, dividit en tres plantes.

A l'altre part es preveuen els serveis comuns com el menjador, la sala polivalent, el gimnàs o la cuina. Finalment la part interior es destinarà a la zona d'esbarjo on s'hi inclouran les pistes esportives. Inicialment la Generalitat havia destinat un pressupost de cinc milions euros per a la construcció de l'escola, de dues línies d'infantil i primària i amb capacitat per a 450 alumnes.
L'escola s'ubicarà al barri de Quint Mar i tindrà una superfície construïda de més de 3.500 metres quadrats en una parcel·la d'entre de 7.000 i 9.000 m2.